Cestovní doklady

Na území Mauriciu můžete vstoupit na základě cestovního pasu, který musí být platný minimálně 6 měsíců po plánovaném odjezdu ze země.

Vízum na Mauricius nepotřebujete

Pro cestu na mauricius nepotřebují občané EU vízum, pokud jejich pobyt nepřekročí 3 měsíce (během šestiměsíčního období, které se počítá od prvního data vstupu do země).

Pro bezvízový styk musí být splněny následující podmínky:

Cestující musí být schopen prokázat, že má na Mauriciu zajištěn pobyt (např. rezervace hotelu) a dostatečné množství finančních prostředků na celou dobu pobytu. Minimální částka na úhradu nákladů pobytu je 100 USD za den a osobu. Prokázání dostatečné částky peněz se vyžaduje zejména u cestovatelů, kteří na Mauricius cestují soukromě. Cestovatel musí předložit zpáteční cestovní doklad a nesmí být na seznamu osob, které jsou pro Mauricius nežádoucí.

Více informací naleznete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Co je možné dovést

Každá osoba starší 16 let může na Mauricius dovést bezcelně věci běžné osobní potřeby. Bezcelně lze dovést 200 cigaret nebo 50 cigár nebo 250 gramů tabáku. Clu také nepodléhá dovoz 2 litrů vína, 100 ml osobního parfému a 250 ml toaletní vody.

Dovoz živých zvířat podléha povolení Ministerstvu zemědělství, rybolovu a přírodních zdrojů Mauricijské republiky. Na psy se vztahuje 6 měsíční karanténa. Bezcelně lze dovést 1 kameru, 1 kolo, windsurfingové prkno a 3 různé plachty, rybářské potřeby. Povinná směna valut není zavedena.

Co je zakázáno dovážet

Na Mauricius nesmí být dovezeny drogy a narkotika, zbraně a střelivo, nemravné publikace a filmy, třtinový cukr, zelenina, rostliny, neopracované zlato a zlato v mincích, rybářské zbraně a harpuny, cigaretové papírky.

Cestovní doklady a vízum
5 (100%) (hlasů: 1)

Jaký je váš názor?