Cestovní doklady

Cestovní doklady

Na území Seychelské republiky mohou čeští občané vstoupit na základě cestovního pasu, jehož platnost musí být alespoň o 3 měsíce delší než plánovaný pobyt.

Vízum

Pro cestu na Seychely není vízum potřeba, pro české občany platí bezvízový styk pro všechny druhy pasů.

Pro pobyt delší jak 4 týdny je třeba zažádat na imigračním úřadu o prodloužení povolení k pobytu. V letadle obdržíte k vyplnění vstupní formulář, jehož součástí je i imigrační karta s číslem, které vám bude následně vepsáno do cestovního pasu spolu se vstupním razítkem. Pod tímto číslem budete vedeni po celou dobu vašeho pobytu v zemi.

Vstupní povolení vám udělí při příletu do země přímo na letišti, musíte však předložit zpáteční letenku a úřednící mohou požadovat i prokázání dostatečné finanční hotovosti pro cestu a pobyt.

Imigrační úředníci určitě budou požadovat i předložení dokladu o předem zajištěném ubytování na dobu vašeho pobytu. K imigrační kontrole si tedy připravte všechny potřebné dokumenty (zpáteční letenku, cestovní pas, vyplněnou vstupní kartu a doklad o ubytování na celý pobyt). Imigrační úředník se vás může zeptat i na pár základních otázek, např. kde budete bydlet, co chcete na Seychelách vidět, na jak dlouho jedete apod.

Při odletu ze země se platí letištní taxa, ale může být zahrnuta již v ceně letenky. Výše letištní taxy se pohybuje kolem 40 USD.

Více informací naleznete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Vstupní formality
5 (100%) (hlasů: 1)

Jaký je váš názor?